Skal du åbne din egen lægepraksis?

Har du besluttet dig for, at du vil åbne din egen lægepraksis? Så er der sikkert mange, der bliver glade, da det er en mangelvare en del steder. Men du skal først lige have styr på alt, hvad der hører til at starte egen lægepraksis. Her kan du få en smule hjælp til, hvad du skal i gang med.

Find de perfekte lokaler

Først og fremmest skal du finde de perfekte lokaler, hvor der er plads til både dig, en lægesekretær og alt muligt andet, der er behov for i forbindelse med at drive en lægepraksis. Du skal også overveje, om du er interesseret i at eje eller leje lokalerne.

Anskaf dig et godt mobilabonnement

Dine patienter skal naturligvis have mulighed for at ringe til dig. Du bør derfor kigge nærmere på et mobilabonnement erhverv, så du ikke altid er nødsaget til at være på klinikken, når telefonen ringer. Det er en god idé, at du kan omstille hovednummeret til din mobil, når du har behov for det. 

Få styr på IT-delen

Du bør også sætte tid af til at kigge på IT-systemer, da der er en del på markedet. Før du beslutter dig for at gå med en løsning, bør du afklare arbejdsgangene i din lægepraksis. Du bør overveje følgende:

  • Hvem gør hvad? Her tænkes på lægerne og det øvrige personale 
  • Hvordan ønsker du, at patienterne tager kontakt til dig? Via telefon eller via hjemmeside?
  • Hvordan skal den interne kommunikation foregå?

Efterfølgende har du et bedre grundlag for at vælge IT ud fra din lægepraksis’ behov og arbejdsgange.