Vil du åbne restaurant? Find de rette lokaler

Restauranter kommer og går, og hvor konceptet selvfølgelig er en del af årsagen til, at én restaurant får succes, mens en anden må lukke, har lokationen også en betydning. Det kan være svært at hitte ud af, om en central beliggenhed i en større by er det bedste eller ej. På den ene hånd er der mere konkurrence fra andre restauranter i nærområdet, men på den anden er der jo flere folk i området.

Du må gøre op med dig selv, om du ønsker at konkurrere i den indre by med de tunge drenge inden for restaurationslivet, eller om du ønsker at starte op i en bys forstad (hvor du til gengæld betaler mindre i leje). Men hvor finder du overhovedet den lokation? Dette kan du hurtigt gøre online.

Find en restaurant til salg i flere provinsbyer

For en restaurant til salg er ikke andet end et klik væk – og du kan finde matrikler landet over. Så drømmer du om at åbne en restaurant i Vejle, Viborg eller Odense, så kan du måske være heldig at finde en lokation, der lever op til dine forventninger. Før du lægger dig fast på en bestemt ejendom, er det godt lige at sammenligne prisen mellem flere lokationer inden for det samme område.

Hvor mange kvadratmeter skal du bruge?

Nu skulle du gerne slippe for at betale for flere kvadratmeter, end du faktisk kommer til at bruge. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvor mange kunder der faktisk skal være plads til på én gang. I en café vil der typisk være fokus på at skabe rolige rammer, hvorfor der ikke – som fx på en kro – er behov for en hel masse plads til særlige fester, når større selskaber kommer forbi og skal trakteres.

Tiden vil vise, om dit koncept faktisk lykkes, men lokalerne er vigtige.